For dem der søger noget seriøst lys på cyklen til aften/nattekørsel (fx MTB), er her et par tips. Dette indlæg handler om lygter til montering på styret. Derudover bør man også have noget godt lys på hjelmen, og det vil jeg vende tilbage til i et senere indlæg smiley

1. Det absolut bedste køb på pris/ydelse er Magicshine CT-808. Den kan købes flere steder ude i den store verden, fx her på Dealextreme: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29489 Bemærk at denne lygte findes i flere varianter. Den jeg linker til her, kan også bruges som pandelampe, og så har den kun 3 modes (høj-lav-SOS) – hvilket er det bedste. Den lyser med ca. 500 lumens, hvilket er ret godt, og den holder strøm på max blus i ca 3 timer! Det er præcis denne Henrik Koch har, så i kan jo evt. spørge ham om en demonstration 😉

Og ja, i kan være rimeligt sikre på at få varene fra dem. Jeg har
bestilt 15-20 gange hos dem nu, og det er altid gået ok – dog ofte med lang
leveringstid. MEN: Det bliver sendt fra Hong-kong, så man skal påregne at betale 25% moms + 160 kr i gebyr til Postdanmark for import. Dvs. at den kommer til at koste ca. 800 kr ialt – hvilket stadig er meget billigt for en lygte af denne type, komplet med li-ion batterier og lader. Det er en god idé at købe forlængerledning til batteri, da man så har flere muligheder for montering og anvendelse: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.32751

Man skal være opmærksom på følgende:
– Batteripakken er ikke vandtæt! Så den bør enten tætnes, eller evt. puttes ned i en lille drikkeflaske (som Henrik har gjort på snedig vis).
– Li-ion batterier er kanongode, men kan være farlige ved forkert behandling: Man må ALDRIG overlade dem, og man bør heller ikke aflade dem helt – det kan de ikke lide. Det er bedst at lade dem op igen, så snart man har brugt dem lidt. Men så snart laderen lyser grønt, så tag dem fra! Der sker heller ikke noget hvis der går et par timer ekstra, men det er en meget dårlig idé at lade dem ligge og lade i flere dage, da laderen (i Kina kvalitet..) desværre ikke kan finde ud af at stoppe helt: Den bliver ved med at lade en smule, hvilket li-ion batterierne ikke kan tåle.
– Ved længere tids opbevaring, er det en god idé at lægge batteriet i køleskabet – det forlænger levetiden.

2. Hvis prisen ikke spiller den store rolle, men i bare vil have det bedste, så kig ind på http://troutie.com/. Det er en gut i England, der i små serier laver nogle af de vildeste og bedste lygter man kan få. Her taler vi oppe omkring 2000 ægte lumens, som er rigtigt rigtigt meget. Se billederne på websitet – det siger vist det hele…
Faktisk er hans priser ret rimelige: omkring £350 for en Lumen Liberator 3.0 – se foto herunder…smiley