Kære Alle

Det var en rigtigt hyggelig aften, hvor der blev spist meget god mad. Vi lovede at I fik opskriften på “Bobootie” . Måske webmaster kan oprette en kategori der hedder godkendte opskrifter 🙂 Opskriften her er testet negativ for Clenbuterol….

Ang . ret nr 8 har jeg lovet at sige fra Ole at den er meget nem at tilberede – du skal kun bruge telefonnummeret på den lokale pizzabar

mange hilsner Uno og Anette

Her er opskriften:

Bobotie ”Sydafrikas nationalret” til 4 personer

Ingredienser:
800 g hakket oksekød
100 tørrede abrikoser i tern
100 g mandel splitter
100 g rosiner
2 store løg i tern
2 fed hvidløg
lidt hakket chili
lidt vindruekerneolie
2 tsk karry
1 tsk gurkemeje
½ tsk kanel
salt og peber
3 skiver toast brød uden skorpe
lidt mælk
50 ml rødvinseddike
salt og peber
2 æg
1 dl mælk
Pynt 4-5 laurbærblade

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen på 180°C Smør et 2 liters ovnfast fad.
Brun kødet af i olien, så det er helt løst, tilsæt hakkede løg, hvidløg og chilien samt krydderierne, og eddike. Derefter tilsættes frugten og mandlerne, gryden tages af varmen og toast brødet som udblødes i mælk røres i blandingen.
Hæld blandingen i det ovnfaste fad, og jævn det helt fladt, sæt 4-5 laurbærblade ned i blandingen, derefter sættes fadet i ovnen i 25 min. Pisk æg og mælk sammen og hæld det forsigtigt oven i fadet, Sæt blandingen i ovnen igen på den midterste rille og bag i ca. 10 minutter, Serveres lige fra ovnen med med safran (eller gurkemeje) ris