Hej alle sammen!

Tak for sidst – en rigtig hyggelig aften på Smededal. Da det stadig er hundekoldt, er det meget relevant med opskriften på den røde fiskesuppe 🙂

Personer: 4 – Du skal bruge:

500 g kullerfilet (eller sej, rødspætte, torsk, pangasius)

150 g rejer ( muslinger eller andre skaldyr)

2 store gulerødder

1 porre

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 spsk olivenolie

½ tsk tørret timian

1 fiskebouillonterning

1 dåse hakkede tomater

og så tilsætter jeg 1 – 2 tsk rød karypasta

Tilbehør: groft brød

Sådan gør du:

Skær gulerødder og porre i tynde skiver, hak løget groft og pres hvidløg. Svits grøntsagerne i olivenolie i en tykbundet gryde med hvidløg og timian i ca. 2 min.Tilsæt de hakkede tometer, 3/4 dl kogende vand + fiskebouillonterningen. Lad suppen koge i 5 min. Skær fisken i 3 cm brede strimler og tilsæt den, bring igen suppen til kogepunktet. Tilsæt karrypasta og rejerne. Smag til med salt og peber og server suppen rygende varm med groft brød til.

VELBEKOMME